Beli den Hartog, Melkveehouder te Lathum

Ik zit vanaf 2011 in de VOF met mijn ouders. We hebben een rundveehouderij en pluimveevermeerderingsbedrijf. Het is de bedoeling dat ik over ongeveer 4 á 5 jaar het bedrijf overneem.

Alle dagelijkse werkzaamheden doen we samen. Minstens een keer per week zitten we met ons drieën om tafel om de dagelijkse gang van zaken door te spreken en het beleid voor de langere termijn te bespreken. Het vraagt best wel wat van ons alledrie om goed met elkaar samen te werken en te overleggen. Dat gaat niet vanzelf, daar moeten we met elkaar aan werken.

Wij vinden het prettig om er af en toe een ‘buitenstaander’ bij te vragen om ons een spiegel voor te houden, wie wijzelf zijn en hoe onze reacties bij elkaar overkomen. Daarvoor hebben we Jan van der Zee uitgenodigd dit gesprek met ons aan te gaan. In het begin twijfelde ik, omdat veel van deze coaches nogal zweverig zijn en willen scoren door pijnpunten aan te stippen. Ik vind de manier waarop Jan het gesprek leidt prettig. Hij voelt mensen goed aan en weet veel over onze beroepsgroep. Door zijn manier van werken ervaren mijn ouders en ik dat we elkaar beter leren begrijpen.